Nederlandse en Vlaamse Cultuurvereniging e. V.

over ons

Wat is het doel van de NeVlaC?

  • in contact komen met de Nederlandse en Vlaamse cultuur
  • de Nederlandse taal en de kenmerken ervan leren kennen
  • ontmoetingen met Nederlanders en Vlamingen en
  • een uitwisseling met andere culturen en talen hebben

De NeVlaC organiseert allerlei activiteiten om onze visie te verwezenlijken – de activiteiten zijn zeer uiteenlopend, van een gezellige sinterklaasmiddag, het Oranjefeest tot Nederlandse les en filmavonden. Met onze website willen wij een platform bieden voor de Nederlandse en Vlaamse cultuur. Om u op de hoogte van de activiteiten te houden, sturen wij regelmatig een nieuwsbrief.

Visie: de NeVlaC wil binnen Europa de identiteit van de Nederlandse en Vlaamse cultuur waarborgen en deze voor andere Europeanen openstellen. Tevens ondersteunt de NeVlaC een positief beeld van de toekomst van de Nederlandse taal.

Wie kan meedoen?

Iedereen die belangstelling voor de Nederlandse en Vlaamse cultuur én voor de Nederlandse taal heeft. U hoeft niet per se Nederlands te kunnen spreken!

Wie zijn lid van de NeVlaC?

Mensen die de NeVlaC een warm hart toedragen, hebben belangstelling hebben voor de Nederlandse en Vlaamse cultuur én voor de Nederlandse taal. Met hun bijdrage en deelname aan activiteiten ondersteunen zij het werk en de visie van de NeVlaC ondersteunen. Opvallend is dat de nationaliteit van onze leden zeer gevarieerd is. Ook de leeftijd varieert van jong tot oud.

Opmerking: de NeVlaC werd in december 2004 als non-profit organisatie in Karlsruhe opgericht. De vereniging is onder nummer 3139 bij het Amtsgericht als “eingetragener Verein” geregistreerd. De statuten kunt u hier downloaden: statuten_van_de_nevlac-2017

Lid worden? Lees hier verder

 

kalender

Geen activiteiten gevonden

Nederlandse en Vlaamse Cultuurvereniging

De NeVlaC organiseert activiteiten voor iedereen die belangstelling heeft voor de Nederlandse taal en cultuur

kies een thema

PAGETOP
Copyright © NeVlaC All Rights Reserved.
Powered by WordPress & BizVektor Theme by Vektor,Inc. technology.