Nieuws

AFGEZEGD: Mosselavond en bierproefavond

Helaas moeten we meedelen, dat we onze jaarlijkse mosselavond en ook de traditionele belgische bierproefavond voor dit jaar niet kunnen laten plaatsvinden. Vanwege de heersende hygiënemaatregelen en daarbij het momenteel oplopend aantal coronabesmettingen in ons achterhoofd, zijn wij niet in staat deze evenementen op een verantwoorde wijze te organiseren.

Wij vinden dit natuurlijk erg jammer, maar we hopen op ieders begrip hiervoor. Zodra de beperkingen weer het weer toelaten, zullen we zeker gaan kijken of we deze activiteiten kunnen verplaatsen naar het voorjaar. Daarover houden we jullie hier en via onze nieuwsbrief op de hoogte.

Klootschieten langs de Rijn

Op 23 augustus hebben we voor het eerst een middagje klootschieten georganiseerd. Voor deze première waren er in totaal 15 mensen naar Maximilansau gekomen. Het weer speelde ook mee :-). Na het uitleggen van de spelregels door onze klootschietgoeroe Arend, streden er eerst twee damesteams tegen elkaar. De heren moesten dan de ballen die in de berm geraakten weer terughalen en daarna waren de rollen omgekeerd.

Halverwege het parcours zijn we aan de Rijnoever gestopt voor een glaasje oranjebitter (die was nog over van het Oranjefeest, dat dit jaar helaas niet door kon gaan) en wat hartigs. Onderweg hadden we heel wat bekijks. Uit de opmerkingen van omstanders bleek, dat dit fenomeen in Zuid-Duitsland niet zo’n traditie heeft.

Alle deelnemers hebben een mooie dag gehad en heerlijk klootgeschoten. De meesten uitten dan ook de wens om deze activiteit jaarlijks te organiseren. Het spel is met kleinere ballen ook voor kinderen geschikt.