Nieuws

Sinterklaas op bezoek in Karlsruhe en Stuttgart

Twee weken geleden heeft Sint met zijn pieten een bezoek aan Karlsruhe en Stuttgart gebracht. In Karlsruhe kwam Sinterklaas op zondag 4 december met zijn pieten naar het Kulturzentrum Mikado. Alle kinderen mochten op het toneel komen. Nadat Sint in zijn Rode Boek had voorgelezen, kregen de kinderen een klein cadeautje door de pieten overhandigd.

In Stuttgart hadden pieten tijdens de les een grote zak met cadeautjes gebracht. Juf Monique, juf Büsra en juf Hilde hebben samen met de kinderen een gezellige sinterklaasmiddag gevierd. Een geslaagde activiteit. Met dank aan Sint en zijn pieten!

Gezellige Stammtisch op de Weihnachtsmarkt

Op 15 december hebben we de Stammtisch verplaatst naar de Weihnachtsmarkt in Karlsruhe. Doordat het ook nog koopavond was, was het gezellig druk. Zelfs de kerstman kwam over de markt gevlogen.

En bij zulke goede winterse temperaturen smaakte de Glühwein des te beter. Het was een mooie afsluiting van het jaar voor de Stammtischbezoekers. De volgende Stammtisch vindt dan weer binnen in de Kaisergarten plaats. Binnenkort zijn de nieuwe data in onze kalender te vinden.

Geen Stammtisch op 26-10

Vandaag 26 oktober zou er eigenlijk een Nederlandse Stammtisch plaatsvinden. Deze komt helaas te vervallen. Vanwege vakantie en belangrijke andere afspraken, die er op het laatste moment tussen zijn gekomen, kan er vanavond ongelukkigerwijze niemand van het bestuur aanwezig zijn. We vinden dat ontzettend jammer. We gaan zeker kijken of we dit jaar nog een alternatieve datum vinden.

In december plannen we in elk geval wel nog een open-air Stammtisch op de Weihnachtsmarkt. Meer info in de komende nieuwsbrief en op onze website.

PS: Het staat natuurlijk iedereen vrij op eigen initiatief naar de Kaisergarten te komen en Nederlands met elkaar te spreken.

ALV 2021 + Zomerwandeling + BBQ

Zoals eerder aangekondigd, vindt de Algemene Ledenvergadering plaats op zaterdag 26 juni. We zijn zeer verheugd dat we elkaar in het echt kunnen ontmoeten. En omdat het, na de Stammtisch van donderdag aanstaande, pas de tweede keer is dat we elkaar fysiek dit jaar kunnen ontmoeten, hopen we dat na de ALV veel leden zin hebben om met ons samen te drinken, te eten en bij te praten. 

Het programma is als volgt: 

15.00 Vertrek voor de wandeling.
Ontmoetingspunt is het Naturfreundehaus Berghausen. Deze lokatie is zowel per auto, als per openbaar vervoer goed te bereiken. Het adres is Touristenweg 11, 76327 Pfinztal.

17.00 De Algemene ledenvergadering.

18.00 Samen eten en drinken en gezellig bijkletsen.
Waarschijnlijk in de vorm van barbecuen. Het is ons voornemen om er een gezellige bijeenkomst van te maken!

Het Naturfreundehaus heeft een grote zaal en een overdekt terras, dus ook bij slecht weer kan het doorgaan. Zie ook onze Kalender voor meer informatie.

Graag vernemen we wie er meedoet. Geef je op door een mail te sturen naar info@nevlac.org en geef aan met hoeveel volwassenen en/of kinderen je de hele activititeit erbij bent of pas vanaf de ALV. Dan wachten we niet tevergeefs op jou/jullie voordat we gaan wandelen.

Graag tot dan!

ALV 2021 + Wandeling

Nog steeds is er geen zicht op wanneer we elkaar in de buitenlucht zouden kunnen treffen voor een gezamenlijke activiteit, zoals bijvoorbeeld een Stammtisch, een ALV, een wandeling of een etentje. In onze vorige mededeling hebben we vermeld dat we de ALV het liefst fysiek en niet online zouden willen laten plaatsvinden. Toch willen we langzamerhand een beetje duidelijkheid scheppen over de financiële afronding van het vorig jaar en ook de samenstelling van ons bestuur. Er zijn namelijk een paar kandidaten, die staan te popelen om zitting te mogen nemen in het bestuur en een enkel bestuurslid, dat het stokje graag zou willen overdragen.

Daarom hebben we besloten om alvast een datum te prikken voor een algemene ledenvergadering. Als het weer, maar ook de Coronaverordnung het toelaten, dan organiseren we deze graag in de buitenlucht, gekoppeld aan een wandeling en een maaltijd rond het Naturfreundehaus Berghausen en wel op zaterdag 26 juni.

Het idee is om eerst te gaan wandelen, dan de ALV te houden en voor wie dat wil, samen wat te eten. Aftrap van dit alles zou zijn om 15.00 uur en de ALV om 17.00 uur. Zie ook onze Kalender voor meer informatie.

Wat als de Coronaverordnung het niet toelaat? Dan houden we de ALV digitaal en wel ook op zaterdag 26 juni om 17.00 uur. Uiteraard zullen we begin juni iedereen op tijd over de details informeren.

Gelukkig Nieuwjaar!

Het jaar 2020 is een jaar om snel te vergeten, maar zal wel heel lang in ons geheugen gegrift blijven. Vele van onze traditionele activiteiten konden niet doorgaan. Gelukkig was er in de zomer nog gelegenheid voor een fietstochtje en een middagje klootschieten en een paar Stammtische. Ook de Nederlandse lessen gingen allemaal door, zowel fysiek als online.

We hopen natuurlijk allemaal dat 2021 een beter jaar wordt, met tal van gezellige activiteiten en vrolijke bijeenkomsten zonder op afstanden te moeten letten of met mondkapjes op te communiceren. Het begin van 2021 zal nog even een beetje doorzettingsvermogen vergen, maar er is hoop op een mooie zomer en vast en zeker ook weer meer bewegingsvrijheid in het najaar.

Het bestuur van de NeVlaC wenst iedereen een prettig en gezond begin van het nieuwe jaar en hopelijk tot gauw!

Uitstel ALV en winterwandeling

Normaal is de combinatie winterwandeling en algemene ledenvergadering (ALV) onze eerste activiteit van het jaar. De termijn voor het huidig bestuur verloopt in januari en dus zou een algemene ledenvergadering met bestuursverkiezing noodzakelijk zijn. Gezien de huidige omstandigheden en de verlenging van de lock-down-situatie in Duitsland, is het helaas niet mogelijk om in januari al bij elkaar te komen om te wandelen en een ledenvergadering te organiseren.

Een alternatief zou een compleet digitale ALV kunnen zijn, maar daar kleven zodanige complicaties aan over bijvoorbeeld besluitvormingsregels, de gewenste interactie, maar ook op technisch gebied, dat we daar alleen in uiterste nood toe willen overgaan.

In onze statuten is geregeld, dat het zittende bestuur zolang aanblijft, totdat een nieuw bestuur aangetreden is. Daarmee is de vereniging dus niet stuurloos. Wij passen verder op de winkel en gooien zeker het roer niet om. Zodra het weer mogelijk is om een ALV te organiseren, zullen we dat ook doen.

Videoboodschap van Sinterklaas

Lieve leden en sympathisanten van de NeVlaC,

Zoals jullie wellicht weten, zit ik al sinds mijn aankomst in Nederland in het Pietenhuis en doe home-office. Daarom kan ik dit jaar ook niet zelf naar Karlsruhe komen. Dat vinden mijn Pieten en ik natuurlijk heel erg jammer. Ik vind het altijd heel fijn om naar de NeVlaC en bij jullie op de Europese School op bezoek te komen en naar jullie liedjes en verhalen te luisteren. Ook mijn Pieten missen het strooien van pepernoten en het uitdelen van cadeautjes. Maar mijn Duitsland-Hoofdpiet had een geweldig idee om toch een beetje bij jullie te kunnen zijn. Met hulp van Regisseurpiet als cameraman hebben hebben we in de filmzaal van het Pietenhuis namelijk een video voor jullie opgenomen. Hieronder kun je het bekijken. 

De Pieten en ik wensen jullie veel kijkplezier en een gezellig Sinterklaasfeest met veel verrassingen…Hopelijk ontmoeten we ons volgend jaar dan weer in het echt.

Heel veel groetjes,

Dit is een initiatief van de Ouderraad van de NTC i.s.m. de NeVlaC.

Hierbij willen we ook graag van de gelegenheid gebruik maken om jullie op onze “Paypal Donatiebutton” opmerkzaam te maken onderaan dit bericht. Hier kan een vrijwillige bijdrage gedaan worden, die ten goede komt aan de NTC-School. Het kan echter ook te allen tijde via een normale overboeking op onze bankrekening Sparkasse Karlsruhe, IBAN: DE19660501010108020579Sinterklaas bij de NeVlaC in tijden van Corona

Helaas kunnen we het Sinterklaasfeest dit jaar niet laten plaatsvinden als in de voorgaande jaren. Oorspronkelijk zou de Sint op 29 november ons in Karlsruhe komen bezoeken. Maar toch willen we het Sinterklaasfeest niet ongemerkt aan ons voorbij laten gaan. We zijn met Sinterklaas en zijn hoofdpiet in gesprek om er een digitale sinterklaasversie van te maken. Sinterklaas zal wel naar Karlsruhe komen en stuurt ieder gezin dat zich opgeeft een persoonlijke videoboodschap. Mocht je hiervoor interesse hebben, kijk dan in de nieuwsbrief van dinsdag 10 november voor meer informatie of stuur een mailtje naar sinterklaas@nevlac.org.

Je snapt dat dit allemaal voorbereid moet worden. Daarom vragen wij met klem om ons de informatie zo snel mogelijk toe te sturen, uiterlijk tot 18 November! Alles wat daarna nog binnenkomt kunnen we helaas niet meer in onze opnames verwerken.

Verder nog relevant: Vanaf 09 november begint het Sinterklaasjournaal op ZAPP (NPO 3) iedere dag om 18.00 uur. In Duitsland iets later te bekijken op elk moment via de npo start app en op de website bvn.tv iedere dag om 18.10 uur.  Voor meer info verwijzen we naar https://sinterklaasjournaal.ntr.nl/.