Nieuws

Bezoek ons op het MONDO Festival

Zaterdag 22 juni van 14.00 tot 22.00 staat de ouderraad van de NTC-school met een stand op de Marktplatz in het centrum van Karlsruhe. Dit is in het kader van het MUNDO-Fest waar veel verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd zijn met zang, dans en eten en drinken. Onze ouders verkopen Belgisch bier en frieten. Als je in de stad bent, ga dan even langs.

Op Ontdekkingsreis door Belgische Bieren: Bierproefavond 2023!

Op vrijdag 10 november a.s. vindt alweer voor de 6e keer onze inmiddels legendarische Belgische Bierproefavond in het IBZ plaats, georganiseerd door de ouderraad van de NTC school.

Vanaf 19:30 kun je naar binnen komen, de proeverij begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 23:30.

We gaan er weer een lekker gezellig bruin café van maken. Tijdens deze sfeervolle avond bieden we 14 verschillende soorten Belgische bieren aan, van blond tot donker en van licht tot zwaar, van zoet tot bitter. Elk met een eigen karakter en een eigen verhaal erachter. Voor iedereen is er wel wat bij. Met een bierkaart kun je er 6 uitproberen. Vanzelfsprekend hebben we weer compleet andere bieren dan de voorgaande edities. Met een paar bekende merken, maar ook enkele limited editions, die je niet zo gauw meer tegen zult komen. En mocht je tussendoor honger krijgen, serveren we ook heerlijke hapjes uit onze eigen frituur.  

Drink je graag eens een biertje en wil je ook wel eens een paar nieuwe biersoorten leren kennen, dan is dit een mooie gelegenheid.

Meld je nu tot 3 november aan via ons aanmeldformulier of door een berichtje aan: belgische.bierprobe@gmail.com en reserveer alvast een plaatsje. Ook leuk is om met een groepje te komen en met elkaar over de biersoorten te filosoferen.

Er zijn nog voldoende plekken beschikbaar, maar wacht niet te lang, het aantal plaatsen is beperkt.

Kostenbijdrage: Entree 9 Euro en een bierkaart kost 16 euro.

Voor de niet-bierdrinkers zijn er ook alternatieve drankjes met en zonder alcohol te krijgen.

LET OP: De opbrengst van deze avond gaat in zijn geheel naar de NTC school voor de Nederlandse les van onze kinderen (zie ook: https://ntc-school.nevlac.org/).

Op en af bij de NeVlaC

Afgelopen zondag zijn we met een groepje gaan fietsen door de heuvels van de zuidelijke Kraichgau. Er moest flink geklommen worden in het begin, dus voor de berggeiten onder ons een leuke uitdaging. De temperatuur was wel vrij hoog, maar door de vele schaduwrijke wegen, hadden we daar weinig last van.

Het ging vanaf het station in Karlsruhe richting Hohenwettersbach. Hier moest even goed geklommen worden met een heel stijl stukje aan het eind. Daarna ging het heuvelachtig verder via Stupferich, Waldbronn en Etzenrot, dan een kleine afdaling naar het Albtal om daarna weer een lange klim omhoog te gaan naar Spessart. Onderweg was het genieten van de vele mooie uitzichten. Eenmaal boven aangekomen kwam de beloning met een heerlijk lange afdaling naar Ettlingerweier om vervolgens in Ettlingen uit te komen. Daar hebben we op een terrasje even gepauzeerd en genoten van iets te drinken en te eten.

Daarna vervolgden we de tocht. Vanaf hier waren er geen heuvels en bergen meer. Het ging richting Silberstreifen, voorbij aan de Epplesee en via de Rijnauwen richting Rheinstrandbad. Daar hebben we een lekker ijsje gegeten. Via de Energiecentrale ging het door een stukje industrieterrein en tot slot volgden we de Alb tot we weer aan de Hauptbahnhof aankwamen.

Al met al een heerlijke afwisselende fietstocht van 60 km en 600 hoogtemeters met hele mooie uitzichten.

Sinterklaas op bezoek in Karlsruhe en Stuttgart

Twee weken geleden heeft Sint met zijn pieten een bezoek aan Karlsruhe en Stuttgart gebracht. In Karlsruhe kwam Sinterklaas op zondag 4 december met zijn pieten naar het Kulturzentrum Mikado. Alle kinderen mochten op het toneel komen. Nadat Sint in zijn Rode Boek had voorgelezen, kregen de kinderen een klein cadeautje door de pieten overhandigd.

In Stuttgart hadden pieten tijdens de les een grote zak met cadeautjes gebracht. Juf Monique, juf Büsra en juf Hilde hebben samen met de kinderen een gezellige sinterklaasmiddag gevierd. Een geslaagde activiteit. Met dank aan Sint en zijn pieten!

Gezellige Stammtisch op de Weihnachtsmarkt

Op 15 december hebben we de Stammtisch verplaatst naar de Weihnachtsmarkt in Karlsruhe. Doordat het ook nog koopavond was, was het gezellig druk. Zelfs de kerstman kwam over de markt gevlogen.

En bij zulke goede winterse temperaturen smaakte de Glühwein des te beter. Het was een mooie afsluiting van het jaar voor de Stammtischbezoekers. De volgende Stammtisch vindt dan weer binnen in de Kaisergarten plaats. Binnenkort zijn de nieuwe data in onze kalender te vinden.

Geen Stammtisch op 26-10

Vandaag 26 oktober zou er eigenlijk een Nederlandse Stammtisch plaatsvinden. Deze komt helaas te vervallen. Vanwege vakantie en belangrijke andere afspraken, die er op het laatste moment tussen zijn gekomen, kan er vanavond ongelukkigerwijze niemand van het bestuur aanwezig zijn. We vinden dat ontzettend jammer. We gaan zeker kijken of we dit jaar nog een alternatieve datum vinden.

In december plannen we in elk geval wel nog een open-air Stammtisch op de Weihnachtsmarkt. Meer info in de komende nieuwsbrief en op onze website.

PS: Het staat natuurlijk iedereen vrij op eigen initiatief naar de Kaisergarten te komen en Nederlands met elkaar te spreken.

ALV 2021 + Zomerwandeling + BBQ

Zoals eerder aangekondigd, vindt de Algemene Ledenvergadering plaats op zaterdag 26 juni. We zijn zeer verheugd dat we elkaar in het echt kunnen ontmoeten. En omdat het, na de Stammtisch van donderdag aanstaande, pas de tweede keer is dat we elkaar fysiek dit jaar kunnen ontmoeten, hopen we dat na de ALV veel leden zin hebben om met ons samen te drinken, te eten en bij te praten. 

Het programma is als volgt: 

15.00 Vertrek voor de wandeling.
Ontmoetingspunt is het Naturfreundehaus Berghausen. Deze lokatie is zowel per auto, als per openbaar vervoer goed te bereiken. Het adres is Touristenweg 11, 76327 Pfinztal.

17.00 De Algemene ledenvergadering.

18.00 Samen eten en drinken en gezellig bijkletsen.
Waarschijnlijk in de vorm van barbecuen. Het is ons voornemen om er een gezellige bijeenkomst van te maken!

Het Naturfreundehaus heeft een grote zaal en een overdekt terras, dus ook bij slecht weer kan het doorgaan. Zie ook onze Kalender voor meer informatie.

Graag vernemen we wie er meedoet. Geef je op door een mail te sturen naar info@nevlac.org en geef aan met hoeveel volwassenen en/of kinderen je de hele activititeit erbij bent of pas vanaf de ALV. Dan wachten we niet tevergeefs op jou/jullie voordat we gaan wandelen.

Graag tot dan!

ALV 2021 + Wandeling

Nog steeds is er geen zicht op wanneer we elkaar in de buitenlucht zouden kunnen treffen voor een gezamenlijke activiteit, zoals bijvoorbeeld een Stammtisch, een ALV, een wandeling of een etentje. In onze vorige mededeling hebben we vermeld dat we de ALV het liefst fysiek en niet online zouden willen laten plaatsvinden. Toch willen we langzamerhand een beetje duidelijkheid scheppen over de financiële afronding van het vorig jaar en ook de samenstelling van ons bestuur. Er zijn namelijk een paar kandidaten, die staan te popelen om zitting te mogen nemen in het bestuur en een enkel bestuurslid, dat het stokje graag zou willen overdragen.

Daarom hebben we besloten om alvast een datum te prikken voor een algemene ledenvergadering. Als het weer, maar ook de Coronaverordnung het toelaten, dan organiseren we deze graag in de buitenlucht, gekoppeld aan een wandeling en een maaltijd rond het Naturfreundehaus Berghausen en wel op zaterdag 26 juni.

Het idee is om eerst te gaan wandelen, dan de ALV te houden en voor wie dat wil, samen wat te eten. Aftrap van dit alles zou zijn om 15.00 uur en de ALV om 17.00 uur. Zie ook onze Kalender voor meer informatie.

Wat als de Coronaverordnung het niet toelaat? Dan houden we de ALV digitaal en wel ook op zaterdag 26 juni om 17.00 uur. Uiteraard zullen we begin juni iedereen op tijd over de details informeren.