Op en af bij de NeVlaC

Afgelopen zondag zijn we met een groepje gaan fietsen door de heuvels van de zuidelijke Kraichgau. Er moest flink geklommen worden in het begin, dus voor de berggeiten onder ons een leuke uitdaging. De temperatuur was wel vrij hoog, maar door de vele schaduwrijke wegen, hadden we daar weinig last van.

Het ging vanaf het station in Karlsruhe richting Hohenwettersbach. Hier moest even goed geklommen worden met een heel stijl stukje aan het eind. Daarna ging het heuvelachtig verder via Stupferich, Waldbronn en Etzenrot, dan een kleine afdaling naar het Albtal om daarna weer een lange klim omhoog te gaan naar Spessart. Onderweg was het genieten van de vele mooie uitzichten. Eenmaal boven aangekomen kwam de beloning met een heerlijk lange afdaling naar Ettlingerweier om vervolgens in Ettlingen uit te komen. Daar hebben we op een terrasje even gepauzeerd en genoten van iets te drinken en te eten.

Daarna vervolgden we de tocht. Vanaf hier waren er geen heuvels en bergen meer. Het ging richting Silberstreifen, voorbij aan de Epplesee en via de Rijnauwen richting Rheinstrandbad. Daar hebben we een lekker ijsje gegeten. Via de Energiecentrale ging het door een stukje industrieterrein en tot slot volgden we de Alb tot we weer aan de Hauptbahnhof aankwamen.

Al met al een heerlijke afwisselende fietstocht van 60 km en 600 hoogtemeters met hele mooie uitzichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *